Ramses Bekkenk pakt tweede overwinning in de 36ONE MTB Challenge

Ramses Bekkenk heeft in het Zuid Afrikaanse Oudtshoorn opnieuw de 36ONE MTB Challenge op zijn naam geschreven. Met een tijd van 14 uur en 5 minuten blijft zijn vorig jaar gereden record van 13 uur 59 minuten en 55 seconden in de boeken staan. De KMC-Fruit to Go biker kwam al vroeg in de wedstrijd over 361 kilometer voorop te zitten met Kevin Benkenstein en Dusty Day waarvan de laatste met pech de kopgroep moest laten gaan. Met nog 130 kilometer voor de boeg was ook Benkenstein niet meer in staat Bekkenk te volgen en begon een lange solo op weg naar de overwinning.

‘Deze editie ben ik toch behoorlijk dieper moeten gaan dan vorig jaar. Ik had veel concentratie problemen doordat ik vermoeid raakte en ik heb zelfs een korte pauze genomen om een paar minuten te kunnen slapen. Vorig jaar had ik daar geen last van. Ook mijn maag speelde al vroeg in de wedstrijd een keer op waardoor het eten moeizaam ging. Gelukkig hield wederom de struisvogel worst me tot het einde op de been en kon ik nog genieten van de opkomende zon. ’, aldus Bekkenk.

Kevin Benkenstein en Willem Pretorius kwamen na Bekkenk als tweede en derde over de finish in Kleinplaas Holiday Resort in Oudtshoorn.

Photo: www.oakpics.com