Ramses Bekkenk Nederlands kampioen XCO Masters 40+

In Sittard heeft Ramses Bekkenk vandaag de rood, wit blauwe trui in de discipline cross country veroverd  bij de Masters 40+. Waar Bekkenk vooral bekendheid geniet in de marathon wereld was hij in zijn begin jaren als mountainbiker ook een goede cross country renner bij de Elite waar hij zelfs enkele nationale wedstrijden wist te winnen.

‘De laatste jaren ben ik weer wat cross country wedstrijden gaan rijden om mijn techniek te verbeteren. In Spaarnwoude verloor ik twee weken terug bij de start nog behoorlijk wat tijd maar vorige week wist ik op de VAM-Berg na een goede start met een ruime voorsprong te winnen. Vandaag kon ik mede door mijn banden keuze langer bergop blijven fietsen en sneller door de bochten dan mijn concurrenten op het natte parkoers. Hierdoor wist ik met twee ronden te gaan weg te rijden bij Micha de Vries en de trui te veroveren.’, aldus Bekkenk.