Ramses Bekkenk in record tijd naar de overwinning in 36One MTB Challenge

Gisteravond om zes uur ging Ramses Bekkenk in het Zuid Afrikaanse Oudtshoorn van start om daar  vanmorgen na 13 uur 59 minuten en 55 seconden als winnaar van de 36One MTB Challenge te finishen. Met deze tijd won Bekkenk niet alleen de race maar zette hij ook een nieuwe record tijd neer. De KMC-Fruit to Go biker was vorige week al afgereisd naar Zuid Afrika en die gedegen voorbereiding betaalde zich dus uit met de overwinning.

Ramses Bekkenk crossed the finish line in a new record time of 13 hours, 59 minutes and 55 seconds to win the 2017 36ONE MTB Challenge. Photo by Oakpics.com.

 

‘Na wat eten, drinken en slapen kijk ik nu terug op een heftige veertien uur. Na zelf terug te zijn gekomen van een lekke band kwam ik met Jean Biermans samen vooruit te zitten. Jean reed echter lek en er was nog 275 km te gaan. Ik heb toen besloten om alleen door een donker Zuid Afrika door te rijden. Toen de zon opkwam realiseerde ik me dat het parkoers record nog binnen bereik was en heb ik vol gas gegeven. Ik had nog één uur en tien minuten voor de laatste veertig kilometer waarvan ik wist dat het grootste deel bergafwaarts was. Wat een ervaring en wat een mentale uitdaging. De struisvogel worst hield me gelukkig tot het einde op de been.’, aldus Bekkenk.

Bennie Viljoen en Dusty Day kwamen ruim na Bekkenk als tweede en derde over de finish terwijl Jean Biermans na nog een lekke band als vijfde eindigde. Bij de dames was het Jeannie Dreyer die als eerste weer terug was in Kleinplaas Holiday Resort in Oudtshoorn.

Ramses Bekkenk had to put the hammer down in the final 40km to secure the course record. Photo by Oakpics.com.