Ramses Bekkenk en Karen Brouwer naar de winst

Ramses Bekkenk wist zaterdag de eerste etappe in Iron Bike van Tenda naar Limone over 34 kilometer op zijn naam te schrijven. De Iron Bike wordt ook wel als de zwaarste meerdaagse mountainbike race aangemerkt omdat er veel passages in opgenomen zijn waar gelopen moet worden. In Totaal wordt er in acht dagen 600 kilometer afgelegd en moeten er maar liefst 23.000 hoogtemeters overwonnen worden. Leander Hamelink eindigde in de eerste etappe als negende.RamsesIronBike1

Ploeggenote Karen Brouwer won zondag net als vorig jaar de Saarschleifen marathon over 98 kilometer door de Duitse Katrin Schwing te verslaan. ‘Ik kreeg het vandaag zeker niet cadeau en heb na afloop een half uur moeten bijkomen. Nadat ik bij Schwing was aangesloten reed ze weer een paar keer bij mij vandaan. Ik heb toen ik weer aansloot maar hetzelfde gedaan en ben bij haar weg gereden en kon wegblijven tot de finish.’, aldus een blije Brouwer.