Mos en Smeenge verliezen de leiderstrui in Cape Pioneer Trek

In de voorlaatste etappe met de finish bovenop de Swartberg hebben Gerben Mos en Tim Smeenge hun leidende positie in de Cape Pioneer Trek verloren. Lang leek het goed te gaan voor beide Drenten maar in de laatste drie kilometer wist team DSV Pro Cycling een gat te slaan en naar de top toe uit te breiden en zo de gele leiderstrui over te nemen van het KMC duo. In de laatste etappe lieten Arno du Tout en Gert Heyns (DSV Pro Cycling) vandaag zien absoluut het sterkste duo te zijn met etappe winst maar overheerste bij Mos en Smeenge toch een positief gevoel na zeven dagen mountainbiken.

‘Na mijn derde plaats in 2015 en 2017 met Bram Rood was ons doel vooraf een etappe overwinning en een dag in het geel. Uiteindelijk werden dat vier dagen in het geel na winst in de tweede etappe en eindigen we hier als tweede. Natuurlijk overheerst even de teleurstelling als je de trui kwijt raakt want al zeg ik het zelf dat geel stond ons goed. Onze doelen hebben we gehaald en als we eerlijk zijn was DSV de verdiende winnaar over deze week. Nu herstellen en dan wacht volgend weekend al weer de marathon van Oldebroek’, aldus Mos.

‘We hebben als duo er deze week het maximale uitgehaald en goed samen gewerkt. Vandaag hadden we nog een lastige etappe waarin we halverwege op grote achterstand reden en onze tweede plaats nog even in gevaar leek te komen. We wisten dit in het tweede deel van de etappe echter weer recht te zetten en zelfs een lekke band, de eerste deze week, kon na een snelle wielwissel geen roet meer in het eten gooien. Morgen vliegen we naar huis en daarna rijd ik naar Switzerland voor het Wereld Kampioenschap mountainbike marathon in Gränchen.’, aldus Smeenge.

In het algemeen klassement eindigden Wolfgang Krenn en Moran Vermeulen (Asrin) als derde.

photo www.zcmc.co.za