Koga bikers met nieuw Zaes aero pak het strand op

Het Koga mountainbiketeam zal de komende strandraces met een speciaal aero pak gaan rijden. Ramses Bekkenk testte een eerste prototype in de door hem gewonnen Derp beachrace en zijn opmerkingen zijn op dit moment verwerkt zodat naast Bekkenk ook Bram Rood en Stefan Vreugdenhil in Scheveningen aan de start zullen verschijnen in het nieuwe pak. 

,,Strandraces variëren erg in lengte en weersomstandigheden, als temperatuur en neerslag, waaronder gedurende de herfst en de winterperiode wordt gereden. We wilden dan ook een pak waarin je bij een gematigde inspanning warm blijft maar waarin je ook je warmte kwijt kunt als er vol gekoerst wordt. Daarnaast is natuurlijk een aerodynamisch pak belangrijk omdat er met een behoorlijke hoge snelheid gereden wordt.”, aldus ploegleider Martin Schuttert. 

,,Om aan de vraag van het team te kunnen voldoen hebben we een pak met lange mouwen en benen uit één deel gemaakt. Hierdoor heb je geen overgang meer naar arm of beenstukken waar vaak plooien ontstaan die de luchtweerstand niet ten goede komen. In het pak zijn verschillende materialen gebruikt om warm te blijven en warmte kwijt te kunnen raken. Daarnaast is er op enkele plekken een waterafstotende lycra gebruikt zodat het pak daar niet nat wordt en het lichaam en spieren droog en warm blijven.”, aldus Pascal Vergeer van Zaes.

© robduin.com