Karen Brouwer wint Kellerwald Bike Marathon

Mitsubishi renster Karen Brouwer heeft op zondag 22 april in het Duitse Gilserberg de 80 km lange Kellerwald Bike Marathon bij de Dames gewonnen. De overvloedige regenval de dagen voor de wedstrijd zorgden voor een loodzwaar parkoers met veel modder. Bovendien vergden enkele afdalingen door de modder en diepe geulen de nodige stuurmanskunst en lef.

Opmerkelijk aan de overwinning van Karen is dat zij niet alleen meer dan 200 mannen achter zich laat maar ook de Duitse Birgit Söllner die bij het WK Mountainbike marathon in 2011 op een 9e plaats eindigde.

Karen: “Bij het ingaan van de 2e ronde kreeg ik het wat zwaarder en ben ik bergop op eigen tempo gaan rijden. In de afdaling durfde ik meer risico te nemen en zag ik Sandra Gockert (3e vrouw) rijden. Ik kon haar in de afdaling passeren en hervond mijn ritme en kracht. Bij de volgende klim kon ik aansluiten bij de 1e vrouw: Birgit Söllner. Birgit koos mijn wiel en zodoende heb ik een stuk op kop gereden. Totdat de volgende technische afdaling kwam en ik ook hier weer afstand wist te behalen. Ik kon goed door blijven gaan en wist nog wat mannen te passeren. Tevreden en moe gestreden kwam ik na 4 uur over de finish, een prachtige ervaring en overwinning rijker.”