Karen Brouwer tweede in Rally di Romagna

In het Italiaanse Riolo Terme is Karen Brouwer vandaag als tweede geëindigd in de Rally di Romagna. De vijfdaagse mountainbike etappekoers startte afgelopen donderdag en werd gekenmerkt door veel klimwerk onder warme omstandigheden. De regen in de weken voorafgaand aan de race maakten het parkoers op sommige passages extra zwaar en ook de fiets was aan de aankomst zeker een kilo zwaarder door de kleverige Italiaanse modder.

‘Op de hele steile klimmen had ik het lastig en kon ik mijn Italiaanse concurrente Elisa Gastaldi niet volgen. De eerste vier etappes zat er dan ook geen overwinning in voor mij en eindigde ik als tweede. Gisteren was een lange zware dag met een kleine 3000 hoogtemeters over 82 kilometer en blijkbaar had ik die etappe beter verteerd dan Gastaldi. Op een klim reed ik vandaag naar haar toe en wist haar te lossen en zo toch nog een etappe te winnen.’, aldus de KMC bikester.