Karen Brouwer naar winst – Gerben Mos tweede in Helterittet

In een nieuw parkoers record snelde Karen Brouwer in het Noorse Rjukan vandaag naar de overwinning. Het 104 kilometer lange parkoers van Helterittet legde ze af in vier uur en eenentwintig minuten. Ploeggenoot Gerben Mos reed ook een sterke wedstrijd maar moest zijn meerdere erkennen in de Noorse winnaar Ken-Levi Eikeland. Ook Eikeland zetten een nieuwe top tijd neer.

‘In de eerste lange klim had ik het erg lastig maar in de afdaling die daarop volgde wist ik weg te rijden bij de overige dames en de leiding te pakken. De daarop volgende lange klim naar Kalhovd over de Hardangervidda liep weer iets beter waarna we met een fantastische afdaling terug naar Rjuka reden. Mijn eerste keer in Noorwegen en dan meteen winnen! Echt gaaf!’, aldus Brouwer. Achter Brouwer kwamen Siri Solsvik Fiksdal en Ann Åse Stava als tweede en derde over de finish.

Terugkijkend op zijn race moest Mos concluderen dat er gewoon iemand beter was. ‘Eikeland reed zo snel de eerste klim op dat ik niet durfde mee te gaan want ik wist hoe lang die klim was. Toen ik zelf op de tweede klim gas gaf had ik meteen een gaatje op mijn groep en ben toen dan ook vol door gegaan. Eikeland was echter niet meer te achterhalen.’, aldus Mos.