Karen Brouwer naar Bike Four Peaks

Op woensdag 5 juni start de Bike Four Peaks in het Duitse Ruhpolding om op zaterdag 8 juni te finishen in het Oostenrijkse Neukirchen am Grossvenediger. In deze meerdaagse etappewedstrijd zal een hele menigte enthousiaste mountainbikers zich inzetten om in vier etappes hun gestelde doel te behalen. Presteren, genieten, afzien, en beleven.

 

,,Vorig jaar ben ik begonnen om naast de crosscountry wedstrijden een serie marathons in de wedstrijdplanning op te nemen. Een keuze die voor mij erg goed heeft uitgepakt en die ik ook zeker voor dit jaar weer gemaakt heb. Mede door ploeggenoot Ramses Bekkenk kwam het onderwerp ‘meerdaagse wedstrijden’ ter sprake. De Bike Four Peaks zal vier dagen duren en lijkt mij daarmee erg geschikt als eerste meerdaagse.

Naar mijn verwachting zullen de eerste twee etappes prima verlopen. Ik ben voornamelijk benieuwd naar de laatste twee etappes. Hoe goed herstel ik na enkele pittige etappes? Lastig dus om een echt doel te stellen maar buiten de finish halen wil ik natuurlijk ook zo kort mogelijk eindigen. Maar het belangrijkste: Ik heb er al ontzettend veel zin in en ga genieten. Het mag van mij beginnen!”, aldus Brouwer.