Karen Brouwer en Stefan Vreugdenhil winnen ‘The Battle’

Mooi weer, een straffe wind, een breed en hard strand, een bos met venijnige klimmetjes singletracks en droge zandstroken en een lange diepe waterplas met badeendjes vomden de ingrediënten voor de eerste ‘The Battle on the Beach’ in Pemprey. Namens KMC-Koga waren Karen Brouwer, Stefan Vreugdenhil en Martin Schuttert naar Wales afgereisd om deel te nemen aan deze eerste strandrace in Engeland. 

“Via een geneutraliseerde start reden we naar het strand en vlak voor het opgaan van het strand werd de race vrijgegeven. Ik zat meteen samen met ploeggenoot Martin Schuttert in de eerste groep en even later sloot ook Karen aan met de tweede groep. Bij de strandafgang was een steile klim waar gelopen moest worden en daar reed ik samen met Martin weg. En of hij nou een gat liet vallen of niet kon volgen daar doe ik geen uitspraken over maar halverwege de eerste van de drie rondes reed ik alleen aan de leiding. Met nog twee keer een lang stuk over het strand met tegenwind best pittig. In de finale werd ik wat opgehouden door achterblijvers en werd ik uit het niets ingehaald door één van de achtervolgers. In de sprint wist ik hem echter ruim achter mij te houden en de winst was binnen.”, aldus Vreugdenhil. Ploeggenoot Martin Schuttert eindigde uiteindelijk als vijfde.

Ploeggenote Karen Brouwer reed bij de dames een vergelijkbare wedstrijd. “Bij het oprijden van het strand sloot de groep waarin ik reed aan bij de kopgroep en ik kwam daardoor meteen aan de leiding te rijden. Het deel terug door het bos was echt supergaaf met korte klimmetjes en leuke singletracks. Er zat ook een grote plas in waar we doorheen moesten. Erg koud en voor wie de wedstrijd minder belangrijk was dreven daar badeendjes in met een nummer die ingewisseld konden worden tegen een leuke gadget na afloop. In de laatste twee rondes wist ik mijn voorsprong nog verder uit te breiden en zo met ruim vijf minuten voorsprong te winnen.”, aldus Brouwer.