Karen Brouwer dicht bij overwinning

Op zaterdag 1 december zijn Mitsubishi renners Karen Brouwer en Bart Barkhuis gestart in de Nationale cross te Hilversum. In de bossen rond Anna’s Hoeve was een uitdagend parcours uitgezet. Dit keer geen ondergelopen weiland maar zandgrond, draaien tussen de bomen en zelfs enig hoogteverschil. Een habitat waar de mountainbikers onder de veldrijders zich meer in hun element voelen.

En dat was te merken, zowel Karen Brouwer als Bart Barkhuis reden een sterke wedstrijd. Karen eindigde op een fantastische 2e plaats bij de dames en Bart finishte bij de elite/beloften net buiten de top 10 op een elfde plek.

Karen: “Wat een leuke wedstrijd, in het bos voel ik me meer thuis dan op een weiland zoals vorige week. Ik schoof in de eerste ronde wat plaatsen op en streed na het passeren van de finish samen met Ilona Meter voor plek 2 en 3. Ik kon in het bos bij Ilona wegrijden en kwam uiteindelijk tot op 8 sec. van de leidster, Bianca van den Hoek. Maar tegen het einde van de wedstrijd werden de verschillen onderling weer iets groter. Ik ben dik tevreden en wat een lekker gevoel om als 2e te eindigen!”

Mitsubishi renner Bart Barkhuis zat gedurende zijn wedstrijd op het vinketouw bij een groep van 3 renners. In het bosgedeelte lukte het Bart telkens om aan te sluiten bij deze groep met o.a. oud nationaal kampioen bij de beloften, Ramon Sinkeldam. Maar op de snelle passages moest Bart deze groep laten gaan. Bart sloot zijn sterke race af met een 11e plaats.

Foto van Eric Daams

Uitslag Dames: 1e Bianca van den Hoek, 2e Karen Brouwer, 3e Ilona Meter.
Uitslag Elite/Beloften: 1e Eddy van IJzendoorn, 2e Mitchell Huenders, 3e Jordy Luisman