Een weekendje fietsen met Ramses Bekkenk

Ramses Bekkenk: “Prachtig weer dit weekend, dus laten we ff 2 stukkies fietsen.”

Zaterdag stond Mitsubishi renner Ramses Bekkenk aan de start van de DerpBikers Beachrace op het strand bij Egmond aan Zee. Er stond een stevige wind en de zelf opgelegde opdracht voor vandaag was een podiumplaats voor Mitsubishi teamgenoot Ad de Brabander.

Na de start was Ramses direct weg met een groep van een man of 12 met daarin de
favorieten Snoek en Imming, maar geen Ad de Brabander? Dus probeerde Ramses het tempo iets te drukken, wat lukte zodat de achtervolgende groep met Ad kon aansluiten.

Bij het tweede van de 4 keerpunten demarreerde Ramses opnieuw. Nu met het doel om favoriet Bram Imming, die mee sprong, flink te laten werken. Maar het was nota bene Ad zelf die het gat naar de twee koplopers dicht reed, met nog 5 renners op sleeptouw. Ook in de kopgroep die zo ontstond spaarde Ad zich niet en deed veel kopwerk. Niet echt de juiste tactiek om op het podium te komen.
Ramses demarreerde daarom vlak voor het laatste keerpunt opnieuw en weer was het Bram Imming die attent mee sprong.

Ramses: “Wat een leuke evenement met een lekkere relaxte sfeer! Bram Imming kreeg ik niet uit het wiel gereden en uiteindelijk won Bram dik de sprint. Ik moet zeggen, hij heeft sterk gereden en tactisch heel slim. In potentie een nieuwe strandkoning, alleen moet ie dan wel wat minder zeuren over zere benen en gewoon wat vaker overnemen.”

Zondag stond Mitsubishi renner Ramses Bekkenk weer fris aan de start van de eerste editie van de Westerland Offroad Challenge. Ramses wint dit keer op overtuigende wijze.

Ramses: “Een zeer gevarieerd parcours, zand, schelpenpaden, gras, asfalt en vooral heel veel modder, en zowaar ook nog wat hoogtemeters. Meteen na de start reed ik weg. Tino Haakman kwam nog heel even in het wiel maar kreeg problemen met zijn ketting. Hierdoor ontstond een gat dat uiteindelijk alleen maar groter werd. 3e werd Jody Tesselaar.
Ik moet zeggen, een evenement met veel sfeer dat zeker de potentie heeft om te groeien!”

Ramses heeft het naar zijn zin in Westerland (Foto van Wim Lemmers)