Karen Brouwer derde in Rally di Romagna

In het Italiaanse Riolo Terme is Karen Brouwer vandaag als derde geëindigd in de Rally di Romagna. Deze vijfdaagse mountainbike etappekoers ging afgelopen donderdag van start en werd gekenmerkt door veel klimwerk onder droge en warme omstandigheden. Met achtereenvolgens twee vierde, een tweede, een derde en vandaag een tweede plaats in de etappes variërend van 40 tot 95 kilometer kwam Brouwer steeds beter in de wedstrijd. ‘Ik moest mijn ritme weer even vinden op de hele steile klimmen maar gelukkig vond ik dat ritme op tijd en wist ik het eindpodium nog te bereiken. Ondanks dat ik met name in de etappe van 95 kilometer, waarin ik vijf en half uur onderweg was, enorm heb afgezien was het een mooie ervaring om hier te mountainbiken over fantastische single tracks.’, aldus de KMC-Fruit to Go bikster. Landgenoot Jannitta van den Brink reed eveneens een sterke wedstrijd en pakte de zesde plaats na vijf dagen biken achter de Duitse winnares Cemile Trommer.