Karen Brouwer derde bij het NK marathon mountainbike

Karen Brouwer pakte dit weekend voor de derde maal op rij een podiumplaats tijdens het NK marathon voor mountainbikers. Onder extreem zware omstandigheden kwam ze achter Annemiek van Vleuten en uittredend kampioene Hielke Elferink als derde renster na 114 kilometer aan in finishplaats Eijsden. Na zilver in 2016 nu dus wederom brons voor de KMC-Fruit to Go mountainbikster.  

‘Door een verhuizing heb ik dit jaar wat minder wedstrijden gereden maar met de Cape Pioneer die volgende week start en deze wedstrijd in het vooruitzicht heb ik de afgelopen periode weer serieus getraind. Dat ik onder deze zware omstandigheden een podium plaats wist te pakken verraste me toch wel enigszins. Halverwege de koers keek ik eens op mijn Garmin en zag dat ik al drie uur onderweg was en maar 56 km had afgelegd. De moed zonk me even in de schoenen maar ik wist mijn tempo goed vast te houden. Nu herstellen en op naar Zuid Afrika waar ik met ploeggenoot Ramses Bekkenk in de mixed categorie over zeven dagen aan de Cape Pioneer mee ga doen!’, aldus Brouwer.