Enduro Series Winterberg

Op 17 mei reisde Mitsubishi renner Mark Groen af naar Winterberg voor zijn eerste enduro wedstrijd. Van Koga kreeg Mark de beschikking over een speciale enduro full suspension mountainbike met veel veerweg. De Enduro in Winterberg is 30 km lang en heeft 6 downhill proeven en 300 deelnemers. Tussen de proeven in kun je lekker rustig aan doen maar in de downhill moet je echt aan de bak en word je tijd gemeten.

Mark: “De dag voor de wedstrijd heb ik samen met mijn zwager en 4x topper Joost Wichman het hele parcours verkend. ’s Avonds was de kwalificatie op de 4x baan en dat ging op zich goed, alleen kwam ik nog wel wat snelheid te kort. De volgende dag was de wedstrijd en iedereen vertrok individueel om de 30 sec. In de 1e downhill haalde ik gelijk al iemand in, dat gaf me in ieder geval het gevoel dat ik lekker snel was.
Het klimmen tussen de proeven in was zwaar, dat is toch wel wat anders met al die beschermende kleding en bagage vergeleken met de superlichte XC Koga 29-er. De proeven waren gaaf met als afsluiter de best wel gevaarlijke downhill op de vaste baan in Winterberg. De fiets was top! de wedstrijd was top! Zeker voor herhaling vatbaar, en ik kijk er nu al naar uit om mijn 106e plek te verbeteren.”