Een week met tegenslag

Na weken van goede prestaties en resultaten beleefde het Mitsubishi Mountainbiketeam nu een mindere week. Het begon met het slechte nieuws dat Bart Barkhuis voorlopig is uitgeschakeld door een vervelende blessure. Buitengewoon spijtig omdat Bart elke week sterker werd en gebrand was om zijn 2e plaats op het NK van 2011 minstens te evenaren.

Ramses Bekkenk begon de week met drie dagen koorts, voelde zich daarna toch goed genoeg om op Hemelvaart te starten in een van zijn favoriete marathons, les Cimes de Waimes. Ramses: “Ik heb Waimes gereden zonder in het rood te gaan, puur als een techniek training. Het was koud en het parcours lag er goed bij, uiteindelijk ben ik als 12e gefinisht op ruim 19 minuten van de winnaar. Dit weekend heb ik alleen getraind, ik merk dat het lichaam nu rust moet hebben.”

Karen Brouwer en Bram Rood stonden aan de start in Holten. Karen denk met veel plezier terug aan Holten 2011 waar zij wist te winnen, de verwachtingen waren dus hoog gespannen. Karen: “Ik heb zo lekker getraind afgelopen week, voelde me zo sterk! Maar vandaag leek het wel alsof ik achteruit fietste, wat baal ik hiervan!” Desondanks behaalde Karen een nette 6e plaats in een race die overtuigend werd gewonnen door Rosanne Slik voor Sanne van Paassen (2e) en Joyce Vanderbeken (3e).

Bij de Elite mannen had Bram Rood een uitstekende start en begon als 2e aan de eerste singletrack. In de tweede ronde kreeg Bram echter problemen met zijn ketting. Een snelle reparatie was niet afdoende en onder het fysieke geweld om zijn verloren tijd weer goed te maken brak de ketting. Voor Bram kwam hiermee een abrupt einde aan zijn voorlopig laatste XC wedstrijd van dit jaar. De focus gaat nu volledig op de marathon.