Duo’s Rood-Mos en Brouwer-Bekkenk derde in Cape Pioneer Trek

Na zeven dagen genieten en afzien in Zuid Afrika mochten Bram Rood en Gerben Mos en Karen Brouwer en Ramses Bekkenk vandaag plaats nemen op het podium in Oudtshoorn. Gisteren was de koninginnen etappe met de finish bovenop de Swartberg Pass waarin Rood-Mos als derde eindigden en Karen Brouwer uitgeput met Ramses Bekkenk in de mixed categorie op de bergtop aankwam. Vandaag stond er een korte maar schitterende etappe met veel singletracks op het programma waarin beide KMC-Fruit to Go duo’s als derde eindigden en daarmee ook hun derde plaats in het eindklassement veilig stelden. Image by Hayds Brown Visual Media

 

 

 

 

 

 

‘Gisteren moesten we na een zware etappe in de laatste kilometers nog even vol aan de bak omdat het Tsjechische duo dat we net achter ons hadden gelaten er weer aan kwam. Vandaag kregen we een fantastische rit voorgeschoteld waarin we geen risico’s meer hebben genomen nadat we de twee leidende duo’s moesten laten gaan.’, aldus Mos. Voor Karen Brouwer en Ramses Bekkenk een vergelijkbaar verhaal. Brouwer stond bovenop de Swartberg Pass naar adem te happen maar kwam vandaag relatief fris over de finish. ‘De etappe naar de Swartberg Pass was ontzettend zwaar maar een middag chillen en een lange nacht zorgden ervoor dat ik me vandaag weer goed voelde. Gaaf om hier op het podium te eindigen in dit fantastische evenement en ik kijk ernaar uit hier weer terug te komen.’, aldus Brouwer.

 

Bij elite mannen was de winst voor het duo Alan Hatherley/Matthew Beers die Nico Bell/Gawie Combrinck achter zich hielden. Carmen Buchacher en Charles MC Fall waren het winnende duo in de mixed categorie en bij de elite dames ging de winst naar Ariane Luthi en Amy-Beth McDougall.