Bram Rood derde in Katwijk

In Katwijk stond gisteren de tweede wedstrijd uit de strandrace topcompetitie op het programma van het KMC-Fruit to Go mountainbiketeam. Waar vorig weekend tijdens Hoek van Holland naar Den Helder Ramses Bekkenk en Martin Schuttert met pech te kampen hadden kwam nu het hele team zonder problemen aan de finish. Bram Rood zat vanaf de start attent mee van voren maar Ramses Bekkenk had het in de beginfase lastig en moest de voorste groep laten gaan.

‘Ik kon in het begin niet mee maar vanuit de tweede groep wist ik toch weer aan te sluiten bij de leiders. Al vrij snel in de wedstrijd wisten Bram en ik weg te rijden met de latere winnaar Ronan van Zandbeek, Jasper Ockeloen en Jordy Buskermolen.’, aldus Bekkenk. In de finale had Rood de betere benen en reed met Ockeloen en van Zandbeek om de overwinning. ‘Helaas was ik niet sterk genoeg om weg te rijden want wanneer ik met van Zandbeek en Ockeloen naar de sprint ga ben ik normaal geklopt. Meer dan de derde plaats zat er vandaag voor mij dan ook niet in. Met mijn ploeggenoten Ramses Bekkenk op de vijfde plaats, Gerben Mos op de vijftiende plaats en Martin Schuttert op de zesentwintigste plaats hebben we als team weer goed gereden en kijken uit naar de wedstrijd op Texel volgende week’, aldus Rood.

Photo: www.directsportfoto.nl