Bram Rood wint op Texel

Zware omstandigheden vandaag op Texel en laat Bram Rood daar nu net van houden. De organisatie had een mooie ronde uitgezet waarbij meerdere keren het startpunt bij Paal 17 werd gepasseerd. Het feit dat de renners meerdere keren langs kwamen en de zware strijd maakte het ook voor de toeschouwers een aantrekkelijk spektakel om naar te kijken.

KopgroepTexel1

Het ging meteen vanaf de start al lekker snel voor de wind richting het keerpunt. Bij de eerste passage had zich een kopgroep van rond de 25 man gevormd met daarbij niet alleen Rood maar ook zijn ploeggenoten Ramses Bekkenk, Stefan Vreugdenhil en Ad de Brabander. Het mulle zand bij de strand opgang van Paal 17 zorgde vervolgens bij de tweede passage voor een mooie schifting in het veld en de finale kon beginnen.

BramFinishTexel1

Bekkenk maakte die helaas niet meer mee omdat hij door een lekke band ver terug viel. Rood was goed bij de les en had het parkoers goed verkend. Hij koos van de kopgroep het beste spoor en reed zo onbedreigd naar de overwinning voor Ronan van Zandbeek en Robbert de Nijs. Vreugdenhil volgde kort op de koplopers en wist als 7e te eindigen, de Brabander werd 25e.

BramPodiumTexel1