Bram Rood tweede en nieuwe leider in strandrace klassement

Het KMC-Mitsubishi-Koga team heeft op Ameland de spanning in het Lotto strandrace klassement terug gebracht. Bram Rood en Ramses Bekkenk gingen al vroeg in de wedstrijd met de latere winnaar Bram Imming aan de haal en wisten met een forse voorsprong aan de finale te beginnen. Daarin bleef Imming Bram Rood nipt voor in de sprint.

StefanBramRamsesAmeland

‘We hebben er meteen voor gekozen om te gaan rijden met Imming erbij omdat we zo een goede slag voor het klassement konden slaan. Ramses heeft echt veel werk gedaan in dienst van mij om de voorsprong zo ver mogelijk uit te bouwen. In de groep achter ons hadden we nog Stefan Vreugdenhil zitten die uiteindelijk ook nog vierde wordt. Ik kwam net kort voor de overwinning maar pak wel de leiderstrui alhoewel daar nu discussie over schijnt te zijn. Eén ding is zeker het gaat spannend  worden volgende week in Castricum!’, aldus Rood.

Rood’s ploeggenoot Martin Schuttert pakte de 3e plaats in de proloog voorafgaand aan de strandrace en eindigde als 2e achter Roy Beukers in het gecombineerde klassement over proloog en strandrace.

PodiumAmeland