Bike Marathon Neustadt: Bekkenk toont topvorm

Neustadt an der Weinstrasse ligt midden in het Duitse wijngebied en tussen de wijnfeesten door wordt er ook een mountainbike marathon georganiseerd die qua fun niet onder doet voor de beste Ardennen marathons. Inmiddels heeft deze wedstrijd in Duitsland en de naburige landen naam en faam gemaakt en trekt een sterk deelnemersveld.

Voor het Mitsubishi Mountainbiketeam staan Ramses Bekkenk en Bram Rood in Neustadt aan de start, uiteraard voor de “langstrecke”. Voor Bram Rood is het zijn eerste wedstrijd sinds de Transalp. Bram:”Ik had vandaag goede benen maar miste de wedstrijdscherpte en maakte te veel stomme fouten. Ik reed op plek 4 toen een spaak brak. De gebroken spaak prikte het velglint lek en zo beleefde ik de primeur van een lekke velg. Het is echt een fantastisch rondje en ondanks alle fouten en pech heb ik er toch een 7e plaats uit weten te slepen.

Ramses Bekkenk vergaat het beter, veel beter! Hij finisht in het sterke deelnemersveld op een tweede plaats en laat toppers als Wolfram Kurschat van het Topeak Ergon Team en Stefan Sahm van Team Bulls achter zich. Alleen de Deen Sören Nissen is een maatje te groot, het is overigens de vierde keer dit jaar dat Ramses de Deense professional treft en in deze onderlinge “strijd” staat het 3-1 voor de Deen.

Ramses over Neustadt: “Ik ben meteen vol gestart en alleen aan de leiding gekomen. Een groep van 4
kwam op het vlakke nog even terug maar op de volgende klim ben ik weer weggereden. Ik wist dat ik op mijn limiet zat en wat terug zou gaan vallen. Uiteindelijk haalde Nissen mij rond kilometer 75 in. Daar bleef het bij en op de streep hield ik ongeveer een halve minuut over op Kurschat. Platt (DNF) en Sahm (team Bulls), en Golderer en Harter (team Texpa Simplon) deden ook mee en heb ik eigenlijk niet gezien. Het parcours is, zoals bekend, zeer technisch en iedereen is wel een keer gevallen of had andere problemen. Het is een lekker gevoel om ook op een technisch moeilijk parcours met de besten mee te kunnen.”