Bekkenk en Rood, dubbel programma, 2 keer brons

Mitsubishi renners Ramses Bekkenk en Bram Rood hadden voor het Pinksterweekend twee wedstrijden op het programma staan. Op zondag 27 mei de Saarschleifen Bike Marathon (D) en op maandag de 23ste editie van de Ardennes Trophy (B).
Tijdens de Saarschleifen Bike Marathon liet Bekkenk zien dat hij na een ziekteperiode weer op de weg terug is. Achter de Deen Sören Nissen (1e) en de Duitser Roland Golderer (2e) finishte Bekkenk op de derde plaats overall. Bram Rood reed naar eigen zeggen een lekkere eerste ronde maar had in de 2e ronde een dip tijdens een beklimming en finishte achter Bekkenk op een vierde plaats overall.

Na de wedstrijd in Duitsland vertrokken Bekkenk en Rood vervolgens naar het Belgische La Reid om hier op maandag 28 mei deel te nemen aan de Ardennes Trophy, een van de oudste mountainbike marathons in Europa. Bram Rood bleek prima hersteld van zijn inspanning op zondag en reed een sterke wedstrijd. Een lekke band voorkwam dat hij echt kon meestrijden voor de overwinning en uiteindelijk finishte Rood als 3e achter winnaar Thomas Dietsch (Frans kampioen mtb-marathon 2011) en de Belg Sebastien Carabin (2e).
Bekkenk kende in het tweede deel van de wedstrijd een terugslag en besloot om bij een bevoorrading rust te nemen, uiteindelijk wist Bekkenk toch nog in de top 20 overall te finishen.