Verhoeven en Smeenge blijven tweede in de Transalp

In het vervolg van de Transalp blijven de klassements leiders Manuel Pliem en David Schöggl (Pure Humanpower) een maatje te groot voor het KMC duo Smeenge en Verhoeven. Op weg naar Aprica, in de derde etappe verliezen, ze veel tijd maar weten nog wel als tweede te eindigen. De vierde etappe is voor Steffen Thum en Rob van den Haesenvelde die niet voor het klassement rijden maar voor de dagzeges gaan. Op dag vijf met finish in Molveno is het weer spannend tussen het KMC en Pure Humanpower duo maar uiteindelijk komen Smeenge en Verhoeven toch tekort voor de zege.

Marcus Greber Maxxis BIKE Transalp
4.7.21-10-7-21
Stage 3

Nauders-Livigno‘Tijdens de derde etappe was het ineens erg warm en dat ligt mij niet zo goed en in de vierde etappe naar Pellizzano kwam ik hard ten val en was ik blij dat ik door kon fietsen. Al met al waren het niet mijn twee dagen maar gelukkig ging het vandaag op weg naar Molveno weer een stuk beter.’, aldus Verhoeven.

Smeenge kwam de drie etappes wat beter door dan zijn teamgenoot en kijkt al weer vooruit naar de resterende etappes. ‘Vandaag was het lang spannend voor de overwinning en we hebben nog twee etappes te gaan. We gaan er alles aan doen om er in elk geval nog één te winnen.’, aldus Smeenge.