Turbodijen en goed teamwerk helpen Bram Rood aan de zege

Een mooie tweede dag voor Bram Rood in de Titan Desert want na 113 kilometer kwam hij solo aan in de finishplaats Toughach en kon zo een mooie overwinning op zijn erelijst bijschrijven. De etappe vertrok in Aknouin en liep veelal naar beneden met in de laatste 35 kilometer zij en tegenwind. Ploeggenoten Ramses Bekkenk en Stefan Vreugdenhil kwamen in een groot peloton als 23e en 24e binnen.

Bram3Etappe2

 ‘Vandaag zaten we met een grote groep bij elkaar achter de twee koplopers en reden naar de laatste bevoorrading. Weg komen lukte niet maar er werd ook niet echt door gereden. Niets voor mij en ik sprak met Ramses af om zijn laatste volle bidon te pakken zodat ik niet hoefde te stoppen bij de bevoorrading en door kon rijden. Er waren nog twee man met dat plan en samen reden we snel naar de koplopers toe waarna we met vijf man goed samenwerkten. Als steun had ik Ramses en Stefan in de achtervolgende groep waardoor daar niet vol gereden werd. Met tien kilometer te gaan wist ik alleen weg te komen maar twee man met daarbij ook oud Tour winnaar Oscar Pereiro sloten weer bij mij aan. Pereiro ging in de finale onderuit en ik wist de laatste man nog los te rijden. Supergaaf om hier een etappe te pakken!.’, aldus Bram Rood. De Portugees José Silva blijft leider in het klassement.

Bram1Etappe2