Transalp: etappe 3 Ischl – Nauders

Met Zwitserse precisie eindigt het Mitsubishi Mountainbiketeam ook in de derde etappe als 9e bij de heren. Het constante presteren levert Ramses Bekkenk en Bram Rood zelfs een plek winst op in het algemeen klassement (plaats 8).

Ramses: “Bram en ik focussen ons nu op een strijd voor plek 8-10, de verschillen onderling zijn klein en de strijd is hard. In de top lijkt het Lakata te zijn die de wedstrijd dicteert, we mogen af en toe even naar zijn achterwiel kijken. Het credo voor de rest van de Transalp is, alles heel houden en scherp blijven op onze concurrenten.”

Bram heeft het deze eerste dagen zwaar, vooral op de steile en lange Alpenhellingen. Bram: “Vandaag begon het met een zware klim van 13 km naar bijna 2800m hoogte. Beneden in Ischgl was het koud maar bovenop helemaal, -8 graden! Op die klim moest ik meteen een goed eigen ritme zien te vinden, iets langzamer dan Ramses want die gaat me echt te snel. 2 Kilometer voor de top werd het nog steiler en stond ik bijna geparkeerd, zo kwam ik weer met een lekker gezicht op de top aan (volgens Ramses). Snel een AA-gelletje en gelukkig was ik vrij snel in de afdaling hersteld.

De 2de klim was 5 km lang en iets minder steil, daar voel ik me toch wat beter thuis. Ik kon een redelijk tempo draaien. In de afdaling haalde we Team Stockli bij (lek) en de 15 km lange “vlakke” weg richting de laatste klim reden we samen met Team Stockli op. Net voor de top moest ik eraf en zo eindigden we opnieuw als 9de bij de heren.”

Finish Transalp 2012 etappe 3 in Nauders