Tim Smeenge tweede bij het NK mountainbike marathon

In het Limburgse Eijsden is mountainbiker Tim Smeenge vandaag na 105 kilometer als tweede geëindigd achter Hans Becking tijdens de Bart Brentjens Challenge tevens het decor voor het NK marathon. De wedstrijd werd gewonnen door de Belg Wout Alleman maar deze deed uiteraard niet mee in de strijd om de rood wit blauwe trui.

‘Ik zat de hele wedstrijd attent van voren maar lette één keer niet op en moest even een gaatje dicht rijden. Dat lukte me vrij makkelijk en ik had toen wel door dat de benen erg goed waren. De kopgroep dunde steeds verder uit en Hans Becking viel vooraan weg door pech waardoor ik uiteindelijk samen met Alleman aan de leiding kwam te rijden. Ik heb alles gegeven maar Hans bleek te sterk en achterhaalde me weer in de laatste kilometers. Al met al ben ik toch heel tevreden met mijn tweede plaats.’, aldus Smeenge.

Rozanne Slik eindigde als zesde bij de dames en Ramses Bekkenk pakte de rood wit blauwe trui bij de Masters 40+. Bekkenk eindigde ondanks een start in het achterveld ook nog als 25e in de totaal stand. Roel Verhoeven viel helaas uit met pech.

Foto’s George Deswijzen