Tim Smeenge en Teus Ruijter elfde in de Andalucia Bike Race

Bedmar, Jaén, Andújar, Villafranca de Córdoba en Córdoba waren de locaties voor de 2024 editie van de Andalucía Bike Race by Garmin die afgelopen maandag van start is gegaan. Tim Smeenge vormde met Teus Ruijter een duo dat de strijd aanging met de internationale marathon top. In de eerste etappe eindigde het KMC duo als dertiende achter winnaar Hans Becking met zijn Belgische ploeggenoot Wout Alleman. Ondanks wat tegenslag In de tweede en derde etappe rondom Jaén wisten Smeenge-Ruijter als elfde en dertiende binnen te komen. Fabian Rabensteiner en Samuele Porro en wederom Becking-Alleman waren de etappe winnaars.

Het peloton verplaatste zich voor de vierde dag naar Villafranca de Córdoba waar een snelle race met korte klimmetjes op het programma stond. Normaal niet op het lijf van Smeenge-Ruijter geschreven maar ze reden naar een knappe negende plaats achter het winnende Zwitsers/Italiaanse duo Casey South en Diego Rosa. De volgende dag stond de langste etappe van 88 kilometer rondom Córdoba op het programma en deze rit leverde wederom een top tien notering voor Smeenge en Ruijter op met de tiende plaats. Intussen stond het duo op de elfde plaats in klassement met zicht op een plaats bij de beste tien met alleen nog de 27 kilmeter lange tijdrit rond Córdoba te gaan. In de race tegen de klok wisten ze tijd goed te maken op hun naaste concurrenten maar kwamen tekort om de wedstrijd binnen de top tien af te sluiten.

‘Al met al zijn we erg tevreden met de elfde plaats in dit sterke deelnemersveld. Twee jaar terug werden we hier zeventiende. Beide hebben we deze winter hard getraind en weer een stap gemaakt. De komende week doen we rustig aan om dan te vertrekken naar Zuid Afrika voor de Cape Epic die van 17 tot en met 24 maart plaats vindt.’, aldus Smeenge.

De eindzege ging naar het Italiaanse duo Fabian Rabensteiner en Samuele Porro voor Becking-Alleman en het Duitse/Zwitserse duo Seewald-Stutzman.