Teus Ruijter en Wim de Bruin goed gestart in 4Islands

In Kroatië zijn Teus Ruijter en Wim de Bruin dinsdag namens KMC voortvarend van start gegaan in de 4Islands stage race. In deze wedstrijd wordt er iedere etappe op een ander eiland gestart aan de Adriatische kust. Na drie van de vijf etappes bezetten Ruijter en gastrenner de Bruin de zesde plaats in het algemeen klassement achter de Duitse leiders Simon Stiebjahn en Martin Frey van Singer Racing.

View point of Baska above the church during stage 1 of the 2022 4Islands Mountain Bike stage race on “Island”, Croatia on the 20th
April 2022.De proloog op het eiland Krk over dertien kilometer leverde een veertiende plaats op en de eerste etappe een elfde plaats. Vandaag werd een enorme stap gemaakt door knap als zesde te eindigen in de 76 kilometer lange etappe op het eiland Rab. ‘Vandaag was het een snelle en hectische etappe en we waren aan elkaar gewaagd. Vanaf de start zaten we mee in de kopgroep en verderop in de etappe konden we samen een goed tempo vast houden. We kijken uit naar de twee komende etappes!´, aldus Ruijter.

foto: Dunja Dopsay