Sterk optreden van Tim Smeenge in de Alpentour

Na enkele mindere wedstrijden in de afgelopen weken heeft Tim Smeenge deze week de goede vorm weer te pakken gekregen in het Oostenrijkse Schladming. Hij begon de Alpentour met een degelijke twaalfde plaats in de eerste etappe achter de Colombiaanse winnaar Paez. In de tweede etappe kwam hij als achtste binnen en in de derde etappe lag hij lang aan de leiding en wist hij als tweede te eindigen nadat alleen de Italiaan Daniele Mensi hem passeerde in de lange klim naar de Krummholzhutte op ruim 1800 meter hoogte.

‘Bij het EK marathon in Tsjechië vorig weekend heb ik helaas af moeten stappen want het ging echt niet. Het was daar ruim 35 graden en waarschijnlijk was dat de oorzaak want hier in Oostenrijk bij lagere temperaturen ging het meteen een stuk beter met de podiumplaats als hoogtepunt. In de afsluitende tijdrit eindigde ik vandaag als tiende en als zevende in het eindklassement achter winnaar Paez.’, aldus Smeenge.

Volgende week staat de zeven daagse etappe koers Bike Transalp op het programma waar ik samen met Teus Ruijter als duo aan de start sta.

foto: Marketa Navratilova