Stefan Vreugdenhil derde op het strand van Rockanje

Met een derde plaats in Rockanje liet Stefan Vreugdenhil vandaag zien dat het in de aanloop naar het NK strandrace met zijn vorm wel goed zit. Bij de eerste schifting zat hij goed mee en ook in de finale zat hij met ploeggenoot Ramses Bekkenk attent mee van voren. Vreugdenhil en Bekkenk wisten met de latere winnaar Robbert de Nijs, André van Reek en de Fransman Benoit Daeninck bij het laatste keerpunt een gat te slaan op het peloton.

 ‘We waren mooi weg met vijf man en werkten goed samen. Met een comfortabele voorsprong reden we dan ook op de finish af. Helaas was de aankomst niet helemaal duidelijk aangegeven waardoor we in volle finale nog onder lint door moesten en ik in het mulle zand stil kwam te staan. Ik kon nog één keer op gang komen en kwam nog dicht bij de Nijs maar plofte daarna en werd nog voorbij gestoken door Daeninck.’, aldus Vreugdenhil. Bekkenk kwam als vijfde binnen.

Ploeggenoten Karen Brouwer en Gerben Mos reden in Steenwijk een Cross Country wedstrijd uit de wintercompetitie. Brouwer pakte de overwinning en Gerben Mos kwam als tweede binnen achter Thom Bonder. Volgend weekend zullen zowel Brouwer als Mos aan de start staan van de Andalucia Bike Race in Spanje. Brouwer wist deze zesdaagse mountainbike etappe koers vorig jaar als tweede in het eindklassement af te sluiten.