Smeenge en Ruijter stranden in de laatste etappe van de Swiss Epic

De derde etappe en tevens de koninginnen etappe voerde de mountainbikers in de Swiss Epic van St. Moritz naar Davos over de Passo del Bernina op ruim 2300 meter hoogte.  Smeenge en Ruijter pakten hierin weer een achtste plaats achter de winnaars Rohrbach-Flückiger. Smeenge kwam in de vierde etappe hard ten val maar deze val leek zonder gevolgen en ze eindigden zelfs nog als zevende achter de winnaars Becking-Guerra.

Team KMC during Stage 4 of the 2021 Swiss Epic from Davos to Davos, Graubünden, Switzerland on 20 August 2021. Photo by Michael Chiaretta.

Hiermee stonden ze ook als zevende geplaatst in het klassement maar in de ochtend van de laatste etappe voelde Smeenge zich niet fit en moest helaas na de eerste klim opgeven. Ruijter reed alleen de laatste etappe nog wel uit en kwam als zevende binnen maar voor het klassement telde dat uiteraard niet meer mee. ‘Jammer dat het zo eindigt maar bij een meerdaagse etappe koers is het de kunst om mens en fiets alle dagen heel te houden. Zeker hier op de schitterende maar uitdagende parkoersen geen eenvoudige opgave.’, aldus Ruijter.

Landgenoot Hans Becking wist met een tweede plaats in de afsluitende etappe ook zijn tweede plaats in het klassement vast te houden achter de Zwitserse eindwinnaars Rohrbach-Flückiger. Het Zwitsers/Luxemburgse duo Konny Looser en Søren Nissen eindigde als derde.

foto: Michael Chiaretta