Ramses Bekkenk wint en wordt tweede

Mitsubishi renner Bekkenk herstelt meer dan voorspoedig van een operatie aan zijn elleboog. Op zaterdag 24 maart wint hij op de racefiets de vierde rit van de, in de kop van Noord Holland befaamde, Schelphorst competitie. Bekkenk hierover:”Ik zie dit als een training, direct na de inrijronde volle bak en dan maar kijken hoe lang de benen het volhouden.”

Zondag 25 maart startte Bekkenk vervolgens in de eerste Bergrace van 2012, rond de Wageningse berg. Bekkenk reed vanaf de start mee in de kopgroep en moest uiteindelijk alleen in Frank Schotman zijn meerdere erkennen. Koen van Haaster reed een solide race en wist op het snelle parcours elke ronde meer naar voren op te schuiven en finishte uiteindelijk als 8ste.  Ad den Brabander reed een van zijn beste Bergraces ooit en finishte op een 23ste plek, net voor oud teamgenoot Wilco Verwegen.

Karen Brouwer startte in Wageningen in de 75 min. race en reed lange tijd solo op een derde plek. Uiteindelijk werd zij bijgehaald door Monique Zeldenrust en eindigde de race in een sprint om de laatste podiumplek. Karen kwam 0,2 sec. tekort en finishte zodoende 4e overall. De wedstrijd telt echter ook mee voor het Nationale Studenten Kampioenschap en voor dit klassement finishte Karen tweede achter overall winnares Anne Terpstra.

Na een periode van relatieve rust was de 105 min. Bergrace in Wageningen de eerste test voor Bart Barkhuis. Na een matige start lukte het Bart om op te stomen naar een plek in de top tien. Een inspanning die hij moest bekopen, Bart kwam de “man met de hamer” tegen en finishte uiteindelijk als 20ste.