Ramses Bekkenk stelt nieuwe doelen

Ramses Bekkenk van het KMC-Koga team zal in 2014 een ander programma dan hij jaren gedaan heeft gaan rijden. Waar de marathons en de TransAlp min of meer tot zijn vaste programma behoorden gaat het roer voor 2014 behoorlijk om. Het is tijd voor iets nieuws. „Nadat ik door een blessure de overstap vanuit de atletiek naar het mountainbiken gemaakt heb ben ik meteen met het rijden van de marathons begonnen. Waar de meeste bikers eerst de cross country discipline doen en daarna de marathon ontdekken ben ik meteen voor de lange afstand gegaan. Veel marathons die redelijk te bereizen zijn in een weekend heb ik dus al vaak gereden. Uiteraard blijf ik marathons rijden maar ik zal er behoorlijk wat overslaan omdat ik enkele 24-uurs races wil gaan rijden.

 De eerste zal op het asfalt zijn van het circuit van Zandvoort tijdens Cycling Zandvoort op 17 en 18 Mei. Daarna volgen nog enkele off road 24 uurs races en als afsluiter zal ik in November gaan deelnemen aan de Crocodile Trophy. Deze wedstrijd had ik in 2011 al ingeschreven maar de naweeën van een elleboogbreuk in de TransAlp dat jaar gooide helaas roet in het eten. Maar eerst ga ik natuurlijk nog proberen de Lotto KNWU strandrace competitie te winnen.”, aldus Bekkenk.