Ramses Bekkenk naar zilver bij NK marathon

In het Limburgse Eijsden is Ramses Bekkenk bij het open NK marathon als tweede geëindigd achter Hans Becking. Bekkenk, vorig jaar nog winnaar, reed ook dit jaar een sterke wedstrijd en was lang in de race om zichzelf op te volgen als Nederlands kampioen.

„De nacht voorafgaand aan de wedstrijd zorgde hevige regenval ervoor dat het parkoers er zwaar en nat bij lag. Alhoewel dat niet de leukste omstandigheden zijn om in te rijden maakt het de wedstrijd wel zwaar en dat is meestal in mijn voordeel. In de finale slaagde ik er even in om weg te komen maar reed verkeerd en sloot weer aan bij de overige koplopers. Daarna was het Becking die weg wist te rijden met de Belgen Kevin van Hoovels en Joris Massear. Dat gaatje kreeg ik niet meer dicht”, aldus Bekkenk na de finish. 

Bij de dames reed Bekkenk’s ploeggenote Karen Brouwer na een val in het begin van de wedstrijd een inhaalrace die haar dicht bij het podium bracht maar uiteindelijk bleek de vierde plaats het hoogst haalbare voor Brouwer. Hielke Elferink was de snelste dame en pakte de nationale titel.

L1 beelden: http://www.l1.nl/video/hoovels-wint-bart-brentjens-challenge-13-okt-2013#.Ulrjn7LXY1x.twitter