Mitsubishi mountainbiketeam zeer succesvol in Sundern Hagen (D) en Riva (I).

Zaterdag 1 mei was een uiterst succesvolle dag voor het Mitsubishi Mountainbiketeam. Bram Rood startte in Sundern-Hagen (D) en Ramses Bekkenk voor de marathon kwalificatiewedstrijd voor de nationale selectie in Riva (I).

Rood wilde eigenlijk ook starten in Riva maar kwam daar vanwege zijn werk niet aan toe. Dan maar gestart in het meer dichtbije Sauerland. Maar liefst 2600 deelnemers stonden aan de start. Bram zat eigenlijk vanaf het begin goed mee met een kopgroep van vijftien man. Halverwege versnelde Johannes Sickmuller, waardoor een groep met vier bikers overbleef. Maar zowel Johannes als ook een ander bleken voor de halve afstand te gaan, zodat Rood met Mathias Fron overbleef. Tot aan het laatst bleef het spannend, maar Rood wist aan het einde Fron te lossen en de overwinning binnen te halen.

Bram op kop. Foto: Sportograf.com

In het Italiaanse Riva startte Ramses Bekkenk in de marathon. Deze marathon was een qualifier voor de nationale mountainbike marathon selectie. Bekkenk wist in deze sterk bezette wedstrijd een knappe negende plaats te bemachtigen.