Koga Beachracer wint iF Product Design Award 2014

De KOGA BeachRacer en het KOGA F3 fietsconcept zijn beloond met een iF Product Design Award 2014. Voor beide modellen is dit al de tweede prijs: De BeachRacer werd vorig jaar beloond met een Eurobike Award en de KOGA F3 was eerder winnaar van de Red Dot Design Award 2013. 

De BeachRacer en de KOGA F3 zijn de winnaars in de categorie “Leisure and Lifestyle”. De iF Product Design Award is al 60 jaar een wereldwijd erkend kenmerk voor innovatief en onderscheidend design. Voor de 2014 editie werden 3.249 producten beoordeeld door de design-experts. De jury beoordeelde de inzendingen op basis van diverse criteria zoals design-kwaliteit, innovatieniveau, milieuaspecten, functionaliteit, ergonomie, gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en merkwaarde.

 KOGA F3 concept

Kenmerkend voor het KOGA F3 concept is het frame waarbij ronde vormen afgewisseld worden met scherpe lijnen, uitgevoerd in een stijlvol ontwerp in mat zwart met rode accenten. De fietsfabrikant uit Heerenveen is geslaagd in het creëren van de perfecte balans tussen functionaliteit, integratie en design. Een goed voorbeeld is de kabel voor de achterverlichting, die volledig door het frame en door de achterdrager wordt geleid. Een ander technisch hoogstandje is de achterdrager zelf, waarvan de montage onzichtbaar geïntegreerd is in het spatbord voor een prachtig clean ontwerp. 

KOGA BeachRacer

De KOGA BeachRacer is een samensmelting van een cyclo-crosser en een 29’er mountainbike. Hiermee is een eigenzinnige fiets ontstaan met unieke rijeigenschappen. Ideaal voor strandraces maar ook voor snelle ritten in het veld of op de weg.

De basis van de BeachRacer wordt gevormd door het hoogwaardige en slanke Aluminium 7005 frame in combinatie met de KOGA Pinza full carbon voorvork. De geometrie is gericht op zeer sportief gebruik met een steile zitbuis zodat je dicht op de bracket zit. De balhoofbuishoek is twee graden flauwer dan bijvoorbeeld een cyclo cross fiets, resulterend in een fiets die zeer goed spoort. Een aerodynamische fietshouding wordt mogelijk gemaakt door het speciale KOGA oversized alloy stuur. Verder is de BeachRacer voorzien van schijfremmen voor een optimale controle en een  crankset met een slijtvast 38 tands single stalen kettingblad. De BeachRacer wordt afgeleverd met een Schalbe Thunder Burt 2.1 band voor en een Supermoto 2.35 strandband achter.