KOGA BeachRacer wint Eurobike Award 2013

Friedrichshafen, Duitsland, 28 augustus 2013 – Op de eerste dag van de Eurobike show werd bekend gemaakt dat de nieuwe KOGA BeachRacer beloond is met de prestigieuze Eurobike Award 2013 vanwege zijn innovatieve karakter en opvallende design.

De KOGA BeachRacer is een samensmelting van een cyclo-crosser en een 29’er mountainbike. Hiermee is een eigenzinnige fiets ontstaan met unieke rijeigenschappen. Ideaal voor strandraces maar ook voor snelle ritten in het veld of op de weg.

De basis van de BeachRacer wordt gevormd door het hoogwaardige en slanke Aluminium 7005 frame in combinatie met de KOGA Pinza full carbon voorvork. De geometrie is gericht op zeer sportief gebruik met een steile zitbuis zodat je dicht op de bracket zit. De balhoofbuishoek is twee graden flauwer dan bijvoorbeeld een cyclo cross fiets, resulterend in een fiets die zeer goed spoort. De rem- en schakelkabels lopen langs de bovenkant van de bovenbuis zodat de BeachRacer gemakkelijk op de schouder genomen kan worden bij hindernissen en op gedeeltes waar lopen sneller gaat dan fietsen.

Een aerodynamische fietshouding wordt mogelijk gemaakt door het speciale KOGA oversized alloy stuur.Verder is de BeachRacer voorzien van Tektro Spyre schijfremmen voor een optimale controle en een Truvativ crankset met een slijtvast 38 tands single stalen kettingblad, in combinatie met een E-Thirteen kettinggeleider. Indien gewenst is de fiets gemakkelijk om te bouwen met een dubbel crankset. De 10-speed cassette wordt geschakeld met een Shimano Ultegra achterderailleur en de fiets wordt afgeleverd met een Schalbe Thunder Burt 2.1 band voor en een Supermoto 2.35 strandband achter. Uiteraard zijn deze gemakkelijk te wisselen voor specifieke mountainbikebanden of slicks afhankelijk van het terrein dat bedwongen gaat worden. Het gewicht van de fiets is 10,3 kg.