Karen Brouwer wint de Bart Brentjens Challenge

In het Limburgse Eijsden heeft mountainbikester Karen Brouwer vandaag  de Bart Brentjens Challenge gewonnen. Halverwege de wedstrijd van honderd kilometer liet ze haar medevluchtster Lotte Koopmans achter zich en reed solo naar de finish. Ploeggenoot Tim Smeenge kende ook een goede start maar moest af rekenen met een lekke band. Hij kwam sterk terug en wist nog als derde te eindigen achter winnaar Pascal Eenkhoorn en Jens van den Dool.

“Twee weken terug bij het NK marathon waar ik als tweede eindigde voelde ik me al goed en ook vandaag had ik goede benen en we waren al vrij snel met een klein groepje weg. Nadat we op een paar klimmetjes flink door reden bleef ik met Lotte Koopmans over. Met nog iets meer dan de helft van de koers te gaan trok ik door op een steile klim en zag dat ik een gaatje had en heb toen even stevig door gereden. Ik wist daarna mijn voorsprong steeds verder uit bouwen. Mooi om hier eindelijk eens te winnen want ik ben hier al een paar keer als tweede en derde geëindigd.”, aldus Brouwer.

Ploeggenoot Teus Ruijter die ook vooraan in de wedstrijd reed verleende eerste hulp aan een gewonde mede mountainbiker en een korte klassering zat er daardoor voor hem niet meer in.