Karen Brouwer wint de 100 kilometer marathon in Willingen

Vooraf aan de vroege start in Willingen was er enige twijfel bij Karen Brouwer. Door een aanstaande verhuizing en het daarbij behorende kluswerk had ze haar trainingsuren de laatste weken geminimaliseerd. Toch wist ze op haar tandvlees na vijf uur net als vorig jaar de overwinning op de 100 kilometer lange marathon te grijpen in het Duitse Sauerland en de Duitse Sarah Reiniers en Hannah K├Âlling achter zich te laten.

Ploeggenoten Gerben Mos en Ramses Bekkenk misten de aansluiting met de koplopers in hun wedstrijd over 130 kilometer. Goed samenwerkend reden ze in de achtervolging en kwamen zo gestaag de top tien binnen. De opmars van Bekkenk die Mos intussen achter zich gelaten had werd helaas door een lekke band verstoord. Mos en Bekkenk eindigden uiteindelijk als zevende en achtste na winnaar Simon Stiebjahn. De achtste plaats leverde Bekkenk tevens de overwinning bij de Masters 40+ op.

KMC-Fruit to Go ploeggenoot Bart Barkhuis wist met zijn tweede plaats in zowel Steenwijkerwold op vrijdag als in de Wijk op zaterdag de leiderstrui in de streetrace competitie Noord Oost te pakken.