Karen Brouwer tweede in Harderwijk

Koga bikers Karen Brouwer en Bart Barkhuis hebben intussen hun mountainbike gewisseld voor de cyclocrossfiets. Beide stonden ze aan de start bij de nationale veldrit van Harderwijk die voor de tweede maal plaats vond op het nieuwe parkoers aan het Slingerbos. ,,Ik heb even rustig aangedaan na het NK marathon en ben dus zonder al te hoge verwachtingen afgereisd naar Harderwijk. Mijn start was echter meteen goed en ik zat meteen mee voorop. Helaas moest ik kort voor het einde van de wedstrijd de latere winnares Bianca van den Hoek laten gaan bij een looppassage. De tweede plaats was echter boven verwachting dus ik ben meer dan tevreden.”, aldus Brouwer.

Ploeggenoot Bart Barkhuis werd knap zevende bij de Elite renners. Vorige week eindigde hij als tweede bij een regiocross in het Friese Suameer.