Karen Brouwer tweede bij het NK marathon mountainbike

Karen Brouwer wist dit weekend haar derde plaats van vorig jaar te verbeteren door als tweede te eindigen achter Hielke Elferink tijdens het NK marathon voor mountainbikers over 108 kilometer. Het zag er deze week niet naar uit dat Brouwer zich met de podium plaatsen zou gaan bemoeien want de griep gooide roet in het eten. Ondanks dat ze zich niet topfit voelde kende ze toch een goede dag en kon de latere winnaar Elferink lang volgen.karenbrouwernkmarathonmidres

“Ik kwam al vrij snel met Hielke Elferink en Pauliena Rooijakkers aan de leiding te rijden. Na de eerste post verloor Rooijakkers het contact met ons en wisten we snel een grote voorsprong op te bouwen. Gelukkig wist ik mijn tempo goed vast te houden toen ik Elferink moest laten gaan en zo als tweede te eindigen. Dolblij met deze zilveren plak!”, aldus een tevreden Brouwer.  

Bij de mannen reden de KMC-Fruit to Go bikers ook een sterke wedstrijd maar konden zich niet met de podiumplaatsen bemoeien. Ramses Bekkenk, Bram Rood, Gerben Mos kwamen na een sprint om de vijfde plaats als zevende, negende en tiende aan in Eijsden achter winnaar Jasper Ockeloen.