Karen Brouwer en Mark Groen 4e in Nieuwkuijk

Pasen staat al 20 jaar synoniem voor de Paasbike te Nieuwkuijk. De editie van 2012 is tevens de 2e wedstrijd in de Topcompetitie en kent een vernieuwd parcours. Voor het Mitsubishi mountainbiketeam gaan Karen Brouwer, Mark Groen en Bart Barkhuis de strijd aan in hun categorie.

Karen Brouwer rijdt na een slechte start sterk naar voren en strijd uiteindelijk samen met Rozanne Slik en Laura Turpijn om de 3e plaats. Eerst wordt Turpijn (5e) losgereden en in de laatste ronde neemt Slik (3e) het initiatief en geeft Brouwer (4e) niet de kans om het tot een echte sprint te laten komen.

De wedstrijd bij de vrouwen wordt gewonnen door Anne Terpstra voor de verrassend sterk rijdende Annefleur Kalvenhaar.

Bij de masters 1 (30+) is Mitsubishi rijder Mark Groen als eerste weg na het startschot. Lange tijd rijdt Mark Groen op plek 3 maar uiteindelijk wordt hij bijgehaald door Roel van Houtum (3e) en Patrick de Laat (5e), twee renners uit eenzelfde team. In deze sandwich legt Groen het af, in de voorlaatste ronde rijdt Van Houtum weg en resteert voor Groen een in een ultieme sprint zwaar bevochte 4e plaats.

Bij de elite/beloften waren er UCI punten te verdienen en stond er een sterk internationaal deelnemersveld aan de start. Tussen al dit geweld wist Mitsubishi renner Bart Barkhuis zich prima staande te houden en finishte als 32ste.