Karen Brouwer derde bij het NK mountainbike marathon

Karen Brouwer pakte dit weekend voor de vierde maal op rij een podiumplaats tijdens het NK marathon voor mountainbikers. Op het snelle parkoers over de Drentse Hondsrug waren Sophie van Berswordt en Laura van Regenmortel een maatje te groot. Ploeggenoot Gerben Mos maakte lang deel uit van de kopgroep bij de Elite mannen maar moest drie kilometer voor de finish de groep laten lopen en kon dus niet meer mee strijden voor de podium plaatsen. Mos eindigde als achtste en Bram Rood als veertiende. Tim Smeenge was helaas niet fit en stapte voortijdig uit de wedstrijd die door Lars Boom gewonnen werd. 

‘Ik wist dat het snelle parkoers vandaag hier in Gasselte niet in mijn voordeel was en daarnaast is Sophie momenteel heel sterk. Ik moest haar en Laura al snel laten gaan en heb geprobeerd mijn race zo goed mogelijk in te delen. Lang reed ik met Monique Zeldenrust samen zodat we toch nog wat steun aan elkaar hadden. Nu herstellen en goed trainen en dan over twee weken op naar Zuid Afrika waar ik met de Duitse Cemile Trommer aan de duorace Cape Pioneer Trek mee ga doen!’, aldus Brouwer.

 

Foto’s: Jaap Hop