Jim van den Berg door val uit de Transalp

Op de vijfde dag sloeg voor Jim van den Berg het noodlot toe in de etappe van van Alleghe naar San Martino di Castrozza. De etappe was vooraf aangemerkt als een zware etappe omdat er ruim 3100 hoogtemeters in 73 kilometer moesten worden overwonnen. Ramses Bekkenk en Bram Rood kenden een moeizame start door fysiek ongemak bij Bekkenk maar wisten door een goede finale te rijden toch nog als 11e te eindigen. Markus Kaufmann en Jochen Käß behaalden de dagoverwinning en bouwden daarmee ook hun voorsprong in het algemeen klassement verder uit.

“Het was in een snelle bocht waar ik merkte dat ik de bocht niet ging halen. Ik probeerde nog te corrigeren maar schoof onderuit en had meteen wel door dat het niet goed  was. Ik bleek een scheurtje in de kop van mijn bovenarm te hebben en de wedstrijd is voor mij dus spijtig genoeg voorbij. Stefan kan morgen solo zijn weg naar Riva vervolgen.”, aldus van den Berg. 

“Mijn rug en een rib speelden me behoorlijk op vandaag en ik had het dan ook erg lastig. Vooral het eerste deel liep niet maar gelukkig konden we tegen het einde weer veel plaatsen goed maken mede dankzij het sterke rijden van Bram. Die man lijk wel een brommer zoals hij op het moment rijdt. Erg jammer dat we nu niet aan elkaar gewaagd zijn want nu is onze tiende plaats vast houden het hoogst haalbare terwijl we ons resultaat van vorig jaar graag geëvenaard of verbeterd hadden. ”, aldus Bekkenk.

http://biketv.dk-interactive.de/video/Craft-BIKE-Transalp%253A-Etappe-5/ab7c9c253e02a2c7b4526ee618338922