Ingrid van Lubek derde in Beachduathlon

Het was druk op het strand, afgelopen zondag 4 november. In Hoek van Holland starten bijna 1000 mountainbikers aan hun strandrace naar Den Helder, tegelijkertijd strijden ruim 170 atleten in de duinen en op het strand rond Noordwijk in de Running Center Beachduathlon.

De Beachduathlon is een run-bike-run wedstrijd. De start is op het strand bij de Langevelderslag te Noordwijk. De run gaat over het strand richting Zandvoort en door de duinen terug naar de Langevelderslag. Op de bike gaat het precies de andere kant op, eerst door de duinen richting Noordwijk en dan over het strand terug naar de Langevelderslag. Mitsubishi renster en duathleet, Ingrid van Lubek, neemt deel aan de lange afstand, dat betekent vandaag 7 km lopen, 16 km fietsen en dan nog eens 3,5 km lopen.

Ingrid: “Lekker fris weer en een parcours dat heen en weer door duinen en strand loopt (veel klimmmetjes!). Dat leverde een pittige wedstrijd op voor lijf en leden. Na een goed looponderdeel ging ik als 3e de fiets op, eindelijk lukte het me om in het fietsonderdeel niet te veel tijd op de koploopsters te verliezen. Met een goede afsluitende run finishte ik overall als derde dame. Dus na het goud voor Ramses en het zilver voor Bram wint het Mitsubishi Mountainbiketeam deze zondag ook een bronzen plak!
Ik ben dik tevreden …..en tijdens mijn race heb ik ook nog de mannen aangemoedigd die precies langsreden op het moment dat ik het duin afreed!”