Indrukwekkende zege voor Ramses Bekkenk in Zandvoort

Onder ideale weersomstandigheden maakten Ramses Bekkenk dit weekend een heel mooi debuut in de wereld van de 24h races. In zijn eerste 24h race wist hij een indrukwekkende 850 kilometer af te leggen wat inclusief de noodzakelijke tussenstops een gemiddelde van ruim 35 kilometer per uur inhoudt.

Na de Le Mans start waarbij naar de tegen de vangrail geparkeerde fietsen moet worden gelopen wist Ramses meteen bij een snelle groep niet solisten aan te sluiten. Deze mannen/vrouwen die de race in een samenstelling van 4 tot 8 personen rijden kunnen, in tegenstelling tot de solisten, in een relatief korte periode alles geven waarna ze weer een ruime hersteltijd hebben voor ze weer in actie komen.

“Ik heb steeds een mooi groepje opgezocht om niet teveel kopwerk zelf te hoeven doen. Om de twee uur stopte ik dan kort voor eten, drinken en om van  kleding te wisselen. Tegen de avond moest ik ook mijn lamp monteren. Uiteraard heb ik diverse dipjes gehad en bij het ochtendgloren heb ik kort een half uurtje geslapen. Toch viel het me achteraf mee maar natuurlijk heb ik me onderweg ook afgevraagd waar ik mee bezig was. De volgende 24h race zal er één op de mountainbike zijn want ik ga er zeker nog enkele rijden.”, aldus Bekkenk.