Bram Rood na indrukwekkende inhaalrace derde.

Bram Rood van het Mitsubishi mountainbiketeam stond 11 maart aan de start van de jaarlijkse mountainbikewedstrijd in Berlicum . Het weer was zomers en de entourage sfeervol in de bossen rond het Noord-Brabantse dorp.

Rood startte slecht omdat zijn voet uit het pedaal schoot. Op het smalle parcours van Berlicum geen goed begin, want tijdens de race naar voren rijden is door de beperkte inhaalmogelijkheden moeilijk. Rood bleef echter kalm, forceerde niet en wist zijn kansjes op inhalen te benutten.

Het moment waarop de groep Rood, Schotman en Bekking hun collega Jeroen Boelen (achtergrond) weten te lossen. (Foto: Exventure)

De race leek in de eerste helft een prooi te worden voor Jeroen Boelen van Team Brentjens. Maar een opkomend drietal bestaande uit Frank Schotman, Hans Bekking en Bram Rood (!) wisten Boelen te achterhalen en daarna zelfs achter zich te laten. In de laatste ronde moest Rood toch de prijs betalen voor zijn indrukwekkende inhaalrace. Hij kon Schotman en Bekking niet houden. Schotman wist in de sprint Bekking met een banddikte verschil te verschalken. Bram Rood werd derde.

Bij de dames kwam Karen Brouwer, teamgenote van Rood, in actie. Na haar podiumplaats een week eerder in Assen waren de verwachtingen hoog gespannen. Brouwer forceerde zich bij de start en leek met de kopgroep mee te kunnen. Even later moest ze helaas het tempo minderen en werd zevende, overigens in dit startveld een heel behoorlijke uitslag.