Gerben Mos wint de Dutch Masters of MTB

Gerben Mos trad vandaag in de voetsporen van zijn ploeggenoot Bram Rood door de derde editie van de Dutch Masters of MTB in Haarle op zijn naam te schrijven. Rood eindigde na één van de zwaarste races uit zijn leven op een vijfde plaats. Lang leek hun KMC ploeggenoot Roel Verhoeven op weg naar de zege maar hij miste een afslag, verdwaalde en verliet de race. Ook een sterke Ramses Bekkenk haalde de finish niet nadat hij bij een val zijn pols zwaar kneusde. Bas Peters en Roel Kruiswijk maakten het podium compleet.

‘Het was ontzettend zwaar en ik had het in de eerste fase van de race best lastig en was zeker niet de beste. In het tweede deel van de koers bleef ik echter wel goed en enkele mannen trokken hun regenjack te vroeg uit en kregen het koud na een fikse regenbui. Ik had me goed voorbereid en heb nog één keer droge handschoenen aangetrokken en hoorde 20 kilometer voor de finish dat Roel de wedstrijd had verlaten en ik aan de leiding lag. Die positie kwam geen moment meer in gevaar want ik voelde me ook toen nog erg sterk. Mooi om hier te winnen en na Bartje 200 weer een 200 kilometer rit op mijn naam te schrijven.’, aldus Mos.