Eindwinst Brouwer-Trommer in de 4 Islands MTB stage race

Karen Brouwer en Cemile Trommer hebben ook de laatste twee etappes op het eiland Cres en Lošinj weten te winnen van de 4 Islands MTB stage race in Kroatië. Het duo gaf daarmee niets cadeau aan de concurrentie. Voor iedere overwinning moest echter keihard geknokt worden en met name Brouwer moest tot het uiterste gaan om haar partner bij te houden.

‘Cemile was erg sterk en deed het meeste werk. Als we dan bovenop een klim waren schakelde ze vaak nog even bij en moest ik alles geven om weer mee te kunnen. Deze wedstrijd is erg uitdagend en vraagt technisch veel van je als rijder. Korte steile klimmetjes worden afgewisseld met snelle paden maar we reden ook over paden met grote losse stenen. Nu eerst een lange reis naar huis, herstellen en nagenieten van deze overwinning.’, aldus Brouwer.

In het Spaanse Cordoba werkten Gerben Mos en Roel Verhoeven ook hun laatste twee etappes van de Andalucia Bike Race af. Klasseringen tussen de tiende en twintigste plaats leverden geen veranderingen in hun klassement op waarin Verhoeven als 14e en Mos als 16e eindigde. De race werd gewonnen door de Spanjaard David Valero en de Nederlander Hans Becking eindigde als vijfde.